2017-06-02
食得咖哩,全宇宙都知道要去重庆大厦,但系选择太多,就唔知应该去边间好。今次就决定试下7E咖哩王,皆因之前睇电视乔宝宝介绍过。基本上一行到入重庆大厦,就会闻到一阵阵咖喱味道,记得系门口被好多人围住既时候千祈千祈千祈唔好乱拎卡片/宣传单张!系打算食果间先好拎!如果唔系拎左就当你有帮衬架喇~而再入到去7E,𠮶阵浓浓的咖喱味就更加之犀利!好香又好肚饿呀!老板(好似系)好热情落力招呼!先来的是印式烩羊肉,好香,睇得出有好多香料,不过当然系佢识我我唔识佢啦,我讲黎讲去都净系识masala~ 讲返个羊肉先,羊肉烩到好林好入味,啖啖肉好正!美中不足是我嫌佢唔够膻 跟住有印式蒜蓉薄饼,蒜香味好重好香口,配埋咖喱真系无得输!而且仲好松软,好好味呀!接着是咖喱白汁烩鸡,椰汁味好重,我老公特别钟意!我个人就钟意羊肉𠮶个多啲~呢个就冇咁辣,如果有小朋友食就啱晒,可以捞三碗饭!最后系印度皇饭,老板话系用印度米炒的,同我哋食开𠮶啲饭唔同,佢系好一粒粒的,最后我都系捞咖哩食,不过挂住食唔记得影相~正唔正宗我就唔知,不过我觉得好好味啰~~
正唔正宗我就唔知,不过我觉得好好味啰~~