2020-12-11
烦人的新冠肺炎! 比佢搞到冇啖好食, 希望他快啲死返上火星, 唔好再烦住地球人! 屈得太耐真系会屈出病来的,唯有山长水远出坪洲揾食, 顺便吸收下新鲜空气啦, 今次来另一间在坪洲较大及有点明的酒楼饮茶.......海景海鲜酒家, 酒楼做街坊生意, 唔好期望豪装靓装, 平民茶楼一间, 星期六限时1.5小时且人流极旺! 对面个婆婆推介虾饺, 佢话呢度啲虾饺好食, 果然是不错的, 粒粒胀卜卜, 皮薄馅靓, 虾肉爽口弹牙, 仲几好味添叉烧包 ~ 叉烧包新鲜滚热辣, 包皮松软, 馅料用半肥瘦叉烧, 肥肉不多, 加埋啲香甜叉烧酱, 美味!牛肉 ~味道是可以的, 硬实, 口感差劲。凤爪 ~ 净系个汁唔会咸死你已经很好了马拉糕 ~ 松软冇碱水味, 又唔太甜, 实食唔黐牙, YUMMY可能成三个星期冇出街食饭, 呢餐茶特别觉得好味! 2条友食左6碟野连茶价每人$73, 算合理吧.
牛肉 ~味道是可以的, 硬实, 口感差劲。
凤爪 ~ 净系个汁唔会咸死你已经很好了