2021-02-28 53 浏览
闹市下午入座,彷佛系城市入面揾到绿洲餐厅风格简约清新,云石纹枱面配搭绿叶,俾人好舒服嘅感觉饮品先上,叫咗一杯strawberry iced shaken tea,茶味几香,士多啤梨味重,冻冰冰好fresh!朋友叫咗热嘅榛子朱古力,拉花系一只海马,好可爱食品方面:我哋拣咗3款轻食小食佢帮我哋组合咗喺同一个碟入面,分别有:北海道牛肉薯饼,同埋三只芝麻鸡翼。 芝麻鸡翼好香,炸到外脆内软,入面仍然好多汁。牛肉薯饼配上蛋黄酱,上面仲撒咗少少七味粉,味道浓沃,有软糯嘅薯蓉,加上粒粒嘅牛肉口感丰富!break呢间嘅炸鸡沙律分量好大,一上枱我哋都畀佢吓亲,每件炸鸡几乎半个拳头大细。 日式嘅唐扬风炸到入面嘅鸡肉雪白嫩滑,沙律菜入面有一半嘅车厘茄,烤过嘅南瓜片,仲有一啲紫菜最后嘅吉列猪扒三文治都有惊喜猪扒好厚,成寸咁厚。猪扒肉质软淋到一个点。跟嘅酱汁系传统嘅日式梅子猪扒酱,外面嘅多士炸得酥脆不过唯一嘅缺点系有点太油腻,好彩旁边有细细一个沙律做中和。
闹市下午入座,彷佛系城市入面揾到绿洲
餐厅风格简约清新,云石纹枱面配搭绿叶,俾人好舒服嘅感觉
朋友叫咗热嘅榛子朱古力,拉花系一只海马,好可爱

食品方面:我哋拣咗3款轻食

芝麻鸡翼

北海道牛肉薯饼

break炸鸡沙律

吉列猪扒三文治

最后嘅吉列猪扒三文治都有惊喜

不过唯一嘅缺点系有点太油腻,好彩旁边有细细一个沙律做中和。