每次打去casa fina或者佢d姐妹分店book位, d哥哥姐姐服务都好好又有礼貌. casa fina招牌foie gras pasta, 好足料好足料好足料, 真系食得好满足, 个酱好好味个pasta变哂色就知道入哂味, 每次番黎都一定再叫番佢. 差唔多每一嗒既意粉都一有鸭肝, 中意口感creamy既朋友一定会好中意食. 鸭肝入口即溶, 其实成碟pasta份量唔少, 不过一路食都完全冇油腻感, 食完亦唔会觉得好「济」d度每日都有6款蚝做半价, 蚝名我就唔记得哂, 不过侍应哥哥姐姐会逐款蚝同你介绍仲形容埋俾你听边款creamy边款海水味重, 其实我既策略就系全部都试晕哂佢, 因为真系全部都好新鲜好甜好好食呀!呢道小菜系fusion野, 中间既系传统tuna tartare(吞拿鱼捞埋西瓜粒), 我地觉得用一片木瓜围住几特别, 而且味道出乎意料好夹, 系周围既海胆系新鲜的, 食落有甜味, 赞!我地仲叫左个羊扒试下, 连我嫌羊肉有"so"味都接受到, 个扒烧得好好, 值得一赞既系佢虽然系扒骨不过都算啖啖肉, 尤其系条骨其实好幼好细条, 脂肪唔多不过旧肉仍然好"林"身!

2016-01-18