2020-10-13
深深甜品叁元豆花冰茶龙珠价钱💲: $35/ $35好味程度😋: 3.5/5服务🍴: 3.5/5环境🗾: 3.3/5性价比🥢: 3.8/5回头率😚: 3.2/5-深深甜品系💛店,有几款特别出名的甜品,经过当然入去食返次!唔系话好好食,但过得去啦,叫做咩都有🤭-第一款我地叫左招牌叁元豆花。呢款好多配料,个底系豆花,上面有芋圆,地瓜圆,黑糖珍珠同紫薯西米,仲可以拣多款,我就拣左芒果😂 虽然唔系好夹,但我真系好想食芒果,点知芒果唔当造,好酸仲有小小怪味😩 强烈唔建议大家叫芒果🥭‼️ 但豆花好滑好有豆味,珍珠够烟韧,黑糖包住每粒珍珠好够味。紫薯西米其实冇咩味,纯粹系个色🧐 同埋佢地唔系主打芋圆,所以口感都一般,偏硬唔够烟韧🤨 -另一碗叫左冰茶龙珠。呢碗一样有芋圆地瓜圆,但唔烟韧既😔 个卖点系片菠萝,真系超怀旧又解暑,一大片酸酸甜甜🤪 另外仲有大量蜂蜜茶冻。呢个超浓茶味,有淡淡蜂蜜味,好清爽,一食就sur入喉咙😚 最尾仲有红豆龙珠珠,咬落去仆仆下,好有趣😂 好似爆紧d红豆咁。但整体呢间我觉得一般,因为芋圆真系唔得,系胜在好丰富。唔知其他会唔会好啲呢🤫
叁元豆花
冰茶龙珠