2018-11-07
我写亲都唔系黑糖珍珠奶茶店,都会写既,不过一定唔系我买黎饮,系我黑糖迷女友买我都系饮唔系Sell黑糖珍珠奶茶既店,今次系饮又一间台湾过江龙,佢专饮茶类,仲有Sell全手工、全天然彩色珍珠,仲系用台湾出产既茶叶同蜂蜜,佢呢排仲做紧「满月」庆祝活动(期间限定),即系都开左一个月,有几款唔同既半价优惠(文末题外话有讲优惠)~饮品选择以茶为主,有睇过下人地推介咩,都有心水。试左两杯玫瑰鲜奶欧蕾 $30呢杯系个个黎买都饮咁制,唔试唔得啦。加左彩色珍珠(+$10,当日半价+$5),属全天然手制,用左蝶豆花、抹茶、红火龙果等等整成,咬落冇特别味道但就几Q弹而且唔会觉得好胶质。饮落玫瑰味其实冇乜,不过奶味几够,拣左80%糖,甜度刚好,系几好饮既一杯欧蕾。薰衣草森林 $30香港限定,由薰衣草、蝶豆花、柠檬、蜂蜜整成。配左蜜糖抹茶味珍珠(+$10,当日半价+$5),饮落偏酸,薰衣草味被柠檬酸盖过,如果中意饮酸野既可能你会中意,我就真系觉得好酸,唔系好饮得落……综合黎讲麻麻地,佢所有野都系冲定再左沟加沟mix返埋,呢点我就觉得唔太好,杯欧蕾系几好饮,不过未去到为之惊人,而手工珍珠又冇味,杯「薰衣草森林」实在
饮品选择
以茶为主,有睇过下人地推介咩,都有心水。
试左两杯
玫瑰鲜奶欧蕾 $30
薰衣草森林 $30
综合黎讲麻麻地,佢所有野都系冲定再左沟加沟mix返埋,呢点我就觉得唔太好,杯欧蕾系几好饮,不过未去到为之惊人,而手工珍珠又冇味,杯「薰衣草森林」实在太酸,有谂过都可以比「ok」评分既,但考虑到佢所以野都整定之下,同埋杯失色既「薰衣草森林」,仲有,手工珍珠要加成$10,性价比好低,所以都系差评一个。
题外话/补充资料:
「满月」庆祝活动优惠期间(限定):
每日限定口味既手工珍珠都有半价优惠,由原本的$10减至$5。
逢星期一至三,所有茶饮有第二杯半价(平啲果杯半价)
逢星期六、日及公众假期,欧蕾产品半价优惠