2006-07-04
好耐之前已经想试, 终于等到去试既呢日同男友拎住个地址, 花园街5号嘛, 咪由始创边既花园街揾起, 一睇路牌, 死火, 成几百号, 肯定有排行, 终于一直行, 原来间野好景商场边, 撞鬼!都唔理啦, 几经辛苦去到, 即时睇叫咩食, 之前d 网友推介招牌牛肉面同盐稣鸡, 一定要叫啦, 见佢玩台湾风格, 好, 就要个鲁肉饭个鲁肉饭好快到, 速速试啦, 一食, 感觉奇怪, 味道不难食, 但绝对不是好味道那种, 男友告知我因由, 因为“绿野仙踪”好味过佢十条街!!! 人地个鲁肉饭, 多汁, 肉碎粒做得好仔细, 仲有够超入味既冬菇, 实在争太远好啦, 将全副心神去等佢既招牌牛肉面同盐稣鸡, 来了, 各吃一口….唉, 算了吧, 今天不见黄毓民, 也许是因为这个原因, 统统都走样了吧那个牛肉面, 别说跟台湾的比, 只不过是牛展炆得稔罢了, 那些红萝卜都食得出炆好耐, 好入味, 耐何那个汤只是淡淡得可怜;至于那盐稣鸡, 鸡是鸡干, 不吃也罢三样食物连一杯涷柠茶盛惠$82, 不算贵, 但又只不过吃了些普通非常的东西而矣