2018-03-22 261 浏览
印度餐厅食得唔系多,自己记得而又有出食评既都系两间。味道同做法上两间都有少少分别今日行完山落到黎西湾河,本来想去太安楼食下野,听闻十分出名,可惜都有点夜,有d店都收左。咁岩见到对面有间咖哩屋,应该都唔错的!低层楼低唔算高,少许昏暗,感觉几好餐厅仲放左唔同既香料出黎,应该系餐厅平时用开既香料最有印度气息既就系呢个佛像,但系其他印度餐厅唔见有,最多都系泰国餐厅见过佛像旁边有楼梯上二楼,我就冇上去了,行山行到脚软,坐楼下算~星期一至五既set dinner好抵食! 88蚊有汤有饭有野饮,可惜今日系weekend....menu简简单单,选择太多了!!!真系唔知点拣!但佢春之篇既menu几特别,见佢有个韩牛尾咖哩超想试,但朋友唔食牛尾落左单等野食黎,餐厅都系有一份呢d印度炸薄饼提供呢度既薄饼唔太咸又唔太辣,加上mint sauce几好味,记得上次食过一间,劲咸劲辣的虾膏炒通菜先上,算唔算系印度式既炒菜??通菜碎上唔知系方便厨房炒定系点,都剪到好短,味道中规中矩,唔系话太特别朋友点左份咖哩尤鱼,有d菜色可以拣大中小辣,有d唔可以,落单个阵可以睇清楚menu先!尤鱼要左default既辣度,试下餐

咁岩见到对面有间咖哩屋,应该都唔错的!
低层楼低唔算高,少许昏暗,感觉几好

餐厅仲放左唔同既香料出黎,应该系餐厅平时用开既香料

menu简简单单,选择太多了!!!真系唔知点拣!

落左单等野食黎,餐厅都系有一份呢d印度炸薄饼提供

虾膏炒通菜先上,算唔算系印度式既炒菜??通菜碎上

尤鱼要左default既辣度,试下餐厅原来既调味! 尤鱼大大旧,几弹牙。
咖哩对我黎讲唔系好辣,但朋友话辣,见佢一路食个咀慢慢红红地
咖哩系偏甜既风味,而且好香,香料配搭唔错

蕃茄咖哩牛仔腩,我最期禹,因为我比较钟意食牛!
牛腩大大旧,而且煮得又香又腍,入口啖啖肉,超正!
呢个咖哩红少少,味道冇岩岩咖哩庖鱼既咁甜,但多d椰影汁滑身d
羊肉薄饼超抵食! 厚厚既四块先系30蚊,卖相厚身又唔油

而且佢入边既馅料绝对唔少,食落既食到薄饼既面粉同油香,又食到羊肉,超正!
咖哩汁真系太开胃,薄饼食得多始终觉得有d干,加咖哩汁食超正!
因为咖哩汁既关系,我同朋友share多一个饭,饭都好大碗,如果唔系想食咖哩汁都唔加饭,本身都饱饱地

印度米偏长,两边尖尖地,而且偏向干身,加咖哩汁食冇得输!,两碟汁俾我地捞哂饭,真系cls

朋友点多左杯草莓梳打,草莓味唔假,而且入边仲有嗜喱同椰果,几得意。
第一次饮有汽既草莓饮品,funny~
食左咁多野,average 164,唔算太贵
  • 羊肉薄饼