由于最近姐姐放大假返菲律宾,屋企无人煮饭,我同Mina爸就去买外卖返屋企食,我哋之前去过湾仔1间日式外卖店职人食事,佢哋的日式刺身好生鲜,今日专程过去再买来试!职人食事装修跟日本外卖店一样,店舖内2边都系招财猫大壁画,非常日式,可外卖及堂食,格价实惠,又一性价比高的湾仔稳世食店。佢哋除咗刺身之外,仲有其他熟食,即叫即制,制作非常认真唔马虎,不过由于舖头得老板自己一个,所以制作需时,大家order后要等一等!等外卖时,睇住老板一刀一刀咁切原条三文鱼,感觉好治愈。✨今次选咗以下食品✨🌟刺身鱼生饭 包括有赤虾三文鱼左口鱼八爪鱼帆立贝立鱼三文鱼子蟹柳同甜蛋,赤虾大只又爽甜,其他刺身都好新鲜,一个价钱可以试到咁多唔同种类嘅刺身,性价比超高!🌟三文鱼油甘鱼饭三文鱼同油甘鱼厚切,件件都好大片,三文鱼嘅油脂好丰富,油甘鱼肉质鲜甜又细滑,食落口充满鱼油嘅香味,连佢哋嘅珍珠饭底都煮得好松软,Mina爸系油甘鱼爱好者,食左2次,都同样推荐!🌟三文鱼刺身我哋等外卖时,睇住老板一片一片咁由原条三文鱼,慢慢咁用刀片落嚟,三文鱼色泽漂亮,而且入口甘香,每一片都厚切,老板绝对唔孤寒🥰🌟三文鱼鲛三文鱼鲛烤得好香脆,鱼肉

✨今次选咗以下食品✨

🌟刺身鱼生饭
包括有赤虾三文鱼左口鱼八爪鱼帆立贝
🌟三文鱼油甘鱼饭
三文鱼同油甘鱼厚切,件件都好大片,

🌟三文鱼刺身
🌟三文鱼鲛
三文鱼鲛烤得好香脆,鱼肉的油脂分泌均匀,肉质细滑,而且每件好大件,Mina平时都好钟意食煎三文鱼,呢个鱼鲛,都系俾佢食晒😹
🌟三文鱼鳍
个鱼鳍好大旧,比较多肉,烧得好甘香,肉质嫩滑,味道香浓又鲜甜,同埋佢哋腌制过唔会觉得腥,Mina都好钟意食 。
🌟鸡泡鱼干
即叫即烧,入口好香脆,浓浓嘅鸡泡鱼干味,再配埋特制酱料,用嚟送啤酒🍻或者清酒🍶一流
2024-01-15
用餐时段