2018-02-23
早几个月已经知荃湾开左粉红打卡店,不过地点对草根嚟讲都唔近,所以一直未有机会去试。呢日放早,特登揾埋妹妹一齐去试一试一去到就见到店面超靓,用左粉红色同白色装修,果然系好少女!!"Girlboss" ,店名已经话左你知顾客对象系d咩人坐低就送上餐具,金色餐具加上金色镶边嘅碟,感觉好精致同妹妹商量过,决定叫一个set,一个意粉shareGIRLPOWER SET ($138)(Burger / Bun + Shake DuoFrench Fried + Lady’s Beer)—————————————————————🍴迷你芝士和牛汉堡2pcs Mini Cheese Beef Burger🍴Shake Shake双重炸薯条配芝士波味Shake粉🍴Lady’s Beer—————————————————————个set可以拣一款burger, 一款薯条🍟同有一杯野饮。首先💁🏻♀️迷你芝士和牛汉堡🍔🧀和牛唔算特别香🐂好彩burger个酱好好食,有d韩式泡菜酱嘅feel,食落几惹味😋仲有汉堡中间仲系软熟,外皮脆卜卜,系好食嘅。不过份量都几Mini🙈之后,草根好想同各位大大👯♀️👯♂️分享下佢地
呢日放早,特登揾埋妹妹一齐去试一试
"Girlboss" ,店名已经话左你知顾客对象系d咩人
坐低就送上餐具,金色餐具加上金色镶边嘅碟,感觉好精致
同妹妹商量过,决定叫一个set,一个意粉share
GIRLPOWER SET ($138)
—————————————————————
🍴Shake Shake双重炸薯条配芝士波味Shake粉
🍴Lady’s Beer
—————————————————————
之后,草根好想同各位大大👯♀️👯♂️分享下佢地个YummyYummy薯条同蕃薯条🍟大大们要将佢地放入Shake Shake袋中,再加上芝士波味粉Shake下佢,薯条够哂咸香🤤蕃薯条会再带少少甜味🍠两款都好好食❤️重要炸得一d都唔油腻,虽然唔知道佢地点做到脱油,但系真心好厉害👍🏻对劲中意食炸物又惊肥嘅草根妹妹👧🏻嚟讲系一大喜讯👏🏻
🤫顺带一提Shake粉有10款咁多,任君选择啊👀(你叫有选择困难症嘅人点算🙊)
GIRLPOWER SET
饮品已经set好左,Lady’s Beer
草根本身饮到有一阵好熟悉嘅味道,以为系罗汉果...点知店员话我地知...系芝士奶盖苹果忌廉🤷🏻♀️真系饮唔出,觉得伏伏地咁。提提大家,唔搞好饮过搞匀。
Lady’s Beer
个set除左杯野饮外食物都几好食,呢个价钱有3样野都几经济,不过份量真系唔多,2个女仔👭share应该唔会饱嘅,所以草根仲叫左意粉。
龙虾芝士Mac & Cheese配烟斗粉 ($168)
Lobster Mac and Cheese served with Macaroni / Risotto
非常高质的龙虾芝士🧀Mac & Cheese烟斗粉,其实仲可以配意大利饭。个汁充满住浓郁同好鲜嘅龙虾味,质素同味道都超水准👍🏻好似食到啖啖龙虾咁👏🏻龙虾汁可以挂住系烟斗粉上🍝,加上烟斗粉系中空嘅,所以中间都蕴藏大量龙虾汁😍😍😍再系表面加上芝士🧀没有不喜欢的理由吧!(今次真系肥仔了🙈)差少少唔记得讲下佢地个龙虾肉tim🙈肉质非常弹牙,仲保留鲜味😍
其实草根姐姐觉得拣饭都可能一样咁好味,因为饭一样吸收到龙虾汁,如果有人去食可以同草根Share番个感受喔📩~
龙虾芝士Mac & Cheese配烟斗粉
另外仲叫左杯野饮
Yellow Submarine ($58)
芒果沙冰加杂莓眠乳酪,味道较甜。草根对杯饮品就唔多好啦😝
Yellow Submarine