2022-05-17 31 浏览
话说今日要系土瓜湾工作,做完野就突然想去食啲日本野,但又要赶住返屋企继续做野㖞,咁就见到依一间东京街日本料理。首先好有心地全部都系即叫即整,等左十分钟左右,返到屋企,就发现非常值得。由个饭开始,佢系用珍珠米,咬落有烟烟韧韧嘅感觉,重有饭味,醋既比例好好。因为有小小赶时间同时超中意食三文鱼,所以就叫左个花之恋盛盒($288),依个盛盒真系超抵,总共有7款14件寿司🍣三文鱼全部都系有厚道,真系好厚道所以食落系有口感,好幸运,咁岩我食依条三文鱼应该系有做运动,所以啲肉更加有口感。里面有蟹籽花之恋,三文鱼籽花之恋,芒果花之恋,栗米花之恋,海胆花之恋,拖罗蓉寿司,同时有个叫带子鱼籽花,我当初都唔知系咩黎,原来系用左原粒带子再加工,雕左朵花,视觉上真系好靓,全部都系啖啖肉,个饭份量啱啱好,每件寿司都有满满既刺身,正特别推介,拖罗蓉寿司,油分好香之外,加上有啲葱丝可以将个口感提升。海胆花之恋,我平时好小食,个感觉就好似食紧蟹膏咁既味,成日都听人讲会海胆会有腥,所以都唔系好敢食,依个我又觉得唔错既。最后系个芒果花之恋,个芒果系超级甜,配埋一齐好特别又意外地夹绝对会encore 题外话,可以散叫寿司,价

因为有小小赶时间同时超中意食三文鱼,

全部都系啖啖肉,个饭份量啱啱好,每件寿司都有满满既刺身,正
特别推介,拖罗蓉寿司
油分好香之外,加上有啲葱丝可以将个口感提升。

绝对会encore
题外话,可以散叫寿司,价钱由10 至48蚊。
花之恋盛盒
花之恋盛盒