餐厅: 逸逸居 (黃埔天地美食坊)
资讯:

2020-10-03 2869 浏览
取代鳳城酒家嘅新中餐睇個樣好似幾唔錯餐牌選擇冇鳳城多款式簡單啲 有散叫有套餐原先想叫4人套餐 ~$600 有龍蝦 有蒸魚 有炒飯等 不過最後散叫 因為唔想要炒飯 同想試其他餸 賣單先發現套餐真係抵食好多!!! 有啲後悔1️⃣西蘭花炒帶子好多粒帶子啊! 每粒都咬落少少彈口 又有帶子味 至於西蘭花 雖然唔算炒得有鑊氣 不過硬度剛好 食落都清脆2️⃣芝士蝦球伊麵十分邪惡 勁多芝士醬起面🧀多到食完麵都仲有 係有少少’漏’嘅3️⃣金牌脆皮燒雞幾多肉 中間部分全是肉! 雞油味重 不過皮唔夠脆 啖啖肉但唔算滑嫰4️⃣鮮菠籮拔絲咕嚕肉同樣好多肉 不過味道差啲 亦係唔夠脆 而且醬汁太過’傑’ 似螢光汁加膠水5️⃣明蒸沙巴龍躉雖然等咗好耐先上 但係係值嘅條魚超厚肉 相對少骨 蒸得啱啱好 肉質鮮嫩味道新鮮👍🏻差唔多比我食咗半條6️⃣花膠豆腐煲有豆腐 花膠 白菜好嘅係味道唔算濃 可惜醬汁同咕嚕肉一樣 太’傑身’ 豆腐相對冇豆香味 外層硬 入面又唔夠滑7️⃣紅豆沙甜品送嘅 好食! 甜度適中 紅豆同糖水比例好 紅豆唔會爛曬 亦冇落陳皮😋(唔鍾意陳皮味)食完 滿足了-新酒樓 味道上 可能因為啱啱開幕幾日去食 感覺未如水準 希望只係因為未熟手
取代鳳城酒家嘅新中餐

花膠豆腐煲

7️⃣紅豆沙
食完 滿足了
紅豆沙
酒樓 味道上 可能因為啱啱開幕幾日去食 感覺未如水準 希望只係因為未熟手 之後調下味 改善下 期望有進步
環境就好一流 中間可以望落一樓 感覺空擴啲 坐得都舒服😌
服務良好 侍應雖然睇得出新手 但係好盡心同肯學肯做👍🏻