2023-06-26
上次去The One食铁板烧,已经留意到佢同层嘅另一间西餐厅,原来系同一集团,相信质素都有返咁上下保证,于是就同男友喺上星期五试埋佢嘅西餐厅,当预先庆祝男友生日😛 餐厅环境优雅,仲可以行出去露台饮嘢,即刻变咗rooftop bar,个view仲相当正🤩我同男友都钟意食生蚝,见佢做紧推广,嗌满四只就送house wine一杯,我哋都唔执输🤣 上嚟嘅系我哋平时都钟意食嘅法国Gillerdeau,每只蚝都够大够饱满,海水味亦好浓郁,满足!我哋见佢而家做紧Testing Menu,性价比都唔错,我哋嗌咗个四个course嘅餐($888)一齐share!餐包俾咗三款唔同种类嘅包我哋,每款上到嚟都超级热辣辣,佢嘅热度可以即刻溶解到硬硬哋牛油,令到牛油味超出,温度配搭得啱啱好😌Appetizer我哋嗌咗烧中拖刺身,炙烧过嘅中拖口感软嫩,外皮带焦焦哋嘅香味,而且油脂几出,overall几唔错,再配埋面头嘅黑鱼子酱,口感层次丰富!简单咁用上北海道带子、蒜片同橄榄油制成嘅带子扁意粉,色香味都俱全,带子够厚肉,虽然外面煎到好香,但里面仍然好鲜嫩😋 意粉蒜味够,如果橄榄油再落多啲就更好,会冇咁干🙌🏻呢个A4和
Gillerdeau Oysters
Breads
Toro Tataki
Linguine Capesanta All'Aglio
A4 Wagyu Striploin
Harlan's Pre Dessert
Sake Cream Mousse
呢道甜品都几特别,系用清酒整嘅慕丝,食落有淡淡酒香,但又唔会太浓郁,我几钟意!配埋啲生果同埋好有创意嘅薄荷啫喱,呢道请到甜品都好清新,亦好有创意☺️
Wagyu Carpaccio
Kagoshima Kurobuta