2018-11-06
火锅可以话系香港人ge至爱,临近冬天,天气都变得有点凉,令人想一吃边炉ge感觉又返黎。去开旺角想试下d新野,见到汤米系主打台湾臭臭边炉就决定入去一试。时间仲早,大概只坐满左3 4张枱,坐耐左就全场爆满,仲有人等位。等位期间可以系门口到order野饮,咁就唔怕等到口渴饮品选择多,喜欢去大陆饮喜茶ge朋友可以黎呢到叫杯芝士莓莓,一样足料。但不喜甜ge朋友建议叫少甜半甜会更佳芝士莓莓 $39 ( 评分 7/10) 我男朋友因为不太好甜野关系,所以只系叫左3分甜ge满杯红柚子满杯红柚子 $35 (评分 7/10)叫左少甜关系,更能品尝到柚子ge香味,又有柚子肉,口感一流menu 上ge 锅物选择多,我样样都想试呢。沙茶牛肉锅 $108 (评分 7/10)加入粉丝完美吸收汤ge精华,非常惹美。客人可以拣粉丝,面,白饭。 锅里头有豆腐,椰菜,鱼片,娃娃菜,木耳,冬菇,多不胜数,可以食到唔同种类ge野,钟意食重口ge朋友可以叫呢个另外如果想再重口d,枱面上有sauce比大家加,蒜蓉我至爱,点可以唔加日式味噌汤 $98(评分 7/10)男朋友叫左个猪肉ge味噌锅,汤头相对无咁重口,但可以自己令外加sa
芝士莓莓 $39 ( 评分 7/10)
满杯红柚子 $35 (评分 7/10)
叫左少甜关系,更能品尝到柚子ge香味,又有柚子肉,口感一流
menu 上ge 锅物选择多,我样样都想试呢。
沙茶牛肉锅 $108 (评分 7/10)
日式味噌汤 $98(评分 7/10)
男朋友叫左个猪肉ge味噌锅,汤头相对无咁重口,但可以自己令外加sauce。 男朋友钟意加蒜蓉后ge味,因为佢太爱重口味喇
猪肉份量多,仲有粟米,鸣门卷,见男朋友一口接一口咁吸入呀