鲎 (音: 侯) 地坊大家可能连读个鲎字都唔知点读,但生为荃湾人的我就知道这里是揾食好地方,而这家烧皇烧烤专门店就是其中一间荃湾友来食野宵夜吹水好地方这里主打食烧烤串烧, 而佢有多种不同海鲜烧选择, 首先来个超赞贵妃蚌先,新鲜海鲜只要加蒜蓉葱花都已经超赞!再来个纽西兰巨型斑马虾 (濑尿虾) , 真系好巨型, 有我成只前手臂咁长之余,点解D 虾膏可以多到由虾头食到虾尾都仲有咁多虾膏嫁??!!叫返蝶蕃薯苗, 味道野味, 不过炒得有点过火 (有点镬㶶味…),不过苗算是嫩,唔会有食到渣再来个招牌茄子, 一整条茄子烧, 野味十足之余又唔会太干身, 正!豆卜到我地食的时候虽然唔热, 但还是脆口要数今晚最正最特别的当然是这个香烧龙疐翅, 大大旧龙疐翅, 而且咬落去好似食成旧花胶咁,好多骨胶原, 口感一流!食咁多串烧, 当然要啤一啤佢, 我地就系店隔离酒吧买了支德国啤, 啤一啤佢先极品太子鸽 (BB 鸽) , 叫了两只开边, 好嫩好美味猪颈肉串烧, 烧得刚好, 一路啤, 一路吃, 一路吹水, 人生一大乐事也~~3 人吃总共6百元 (因为海鲜类会贵一点), 但平时来食下吹下水晚上宵夜不错啊~
鲎 (音: 侯) 地坊大家可能连读个鲎字都唔知点读,
但生为荃湾人的我就知道这里是揾食好地方,
而这家烧皇烧烤专门店就是其中一间荃湾友来食野宵夜吹水好地方
新鲜海鲜只要加蒜蓉葱花都已经超赞!
点解D 虾膏可以多到由虾头食到虾尾都仲有咁多虾膏嫁??!!
不过苗算是嫩,唔会有食到渣
豆卜到我地食的时候虽然唔热, 但还是脆口
好多骨胶原, 口感一流!
极品太子鸽 (BB 鸽) , 叫了两只开边, 好嫩好美味

2015-09-14
  • 香烧龙疐翅