2021-12-31
初初写食评既时候都写过另外一间食「砂锅鸡汤」既舖头,今晚约咗朋友去深水埗食晚饭,佢推介左依间「醉药鸡」。晚饭时间去到都有几多人等位,等左大概15分钟就有二人位啦,一入到去已经好香醉鸡汤味。「砂锅鸡汤翅」($68):😉😉😉😉😉黎到既时候就知依间最岩依家冬天食,因为个汤系热辣辣,个汤饮落已经好有炖汤既感觉,够浓味,有阵咸咸既金华火腿味,虽然翅既份量我觉得可以多少少😆大家记住要加$10加埋溏心蛋,因为够溏心之余,酒味够香唔会苦,仲有好香桂花味。「麻辣猪肚」($48):😉😉😉😉😉初初以为份量唔会太多,始终系小食,但黎到既时候都几多猪肚,猪肚都够厚肉,配埋个麻辣酱好惹味,唔会辣得滞。「沙姜鸡脚」($36):😉😉反而依一碟鸡脚令人失望,自己同友人都觉得味道唔合水准,鸡脚既沙姜味系接近0,但如果剩系食个汁脚又会几咸下,所以应该系腌得唔够入味。个人评分(满分为5)味道:😉😉😉😉😉环境:😉😉😉员工友善度:😉😉😉CP值:😉😉😉😉😉
「砂锅鸡汤翅」($68):😉😉😉😉😉
「麻辣猪肚」($48):😉😉😉😉😉
「沙姜鸡脚」($36):😉😉
个人评分(满分为5)
味道:😉😉😉😉😉
环境:😉😉😉