2024-08-16
遇见小面 (红磡)红磡黄埔天地奇妙坊(第1期)地下G9号舖咁啱离开黄埔呢一区行AEON, 见到呢间遇见小面排晒长龙,原来好似系内地嘅过江龙连锁餐厅,再加当日已经到咗黄昏时候,又未食饭决定喺度试吓呢间。呢度系自己用QR code落单,然后自己俾钱,其实都几方便,价钱唔算贵,我叫咗软骨丸子番茄汤面套餐+酸菜卤肉饭。性价比嚟讲,我都唔算贵套餐都系$50 ,卤肉饭30几蚊劲大碗,同埋有自助区可以自己添加豆角同埋炸黄豆,呢样要俾个赞。味道我觉得唔差,蕃茄汤底都好好饮,味道浓淡适中,饮完唔会觉得好口干。卤肉饭就觉得抵食,我好钟意佢个酸菜,而且卤肉份量都好多,基本上每一啖饭都可以食到酸菜同埋卤肉饭,好易入口。总结嚟讲,性价比唔错,而且有饭又面都几多选择,所以都好受欢迎。
红磡黄埔天地奇妙坊(第1期)地下G9号舖