想同好姊姊girls’ talk兼叹美食,无意中揾到呢间新开既餐厅,见到环境几令人心情放松,同埋闻到好香既pizza味,所以决定入黎试试。Order左三样野开心share,首次Rocket salad with blueberry sauce ($102)份量充足,,蕃茄仔好清甜,火箭菜同沙律菜好新鲜,混入巴马臣芝士调味,丰富左沙律既味道,仲有酸中带甜既黑醋酱,绝对系醒胃前菜之选。而Carbonara ($110)一睇卖相已feel到白汁有几浓郁,事实上食落意粉相当creamy,酱汁厚身奶味重,每条意粉都沾到满满既酱汁,好啱我呢d白汁迷,而意粉就相当有弹性,软硬恰到好处。特登拣左呢款同餐厅名一样既薄饼Jacomax ($160),估计应该系招牌菜卦!香脆既饼底上面放满牛肉碎、水牛芝士、番茄、青椒,中间仲有只半熟蛋,都几特别㖞!薄饼食落好软熟,食材味道好新鲜,溶化左既芝士好吸引,一块接一块实在无难度。
Carbonara
Jacomax