2016-05-04 179 浏览
今晚入左观塘食dinner,约左以前同学Leba,佢搬左去观塘住,同老公在观塘住,叫我入去食野,话呢间Cafe 食过几好食,其实我真系唔想入观塘,由中环放左工走入去食,真系好鬼远!不过就下佢啦,入到去环境好大,楼底高,有情调。叫左白酒忌廉青口,烤羊架配薯蓉,重有杂菇汤,红酒牛尾烩意大利饭,三文鱼沙律,还有是日甜品,今日系心太软呀!个羊架几味道,少少膻,肉汁够,有香草味道,薯蓉好软滑,好好食。汤唔系死咸,有浓香菇味呀!个意大利饭好腍,我意生一点,但个红酒汁,有酒香,有酸有甜咁,配饭好食,牛肥亦够腍香。白酒忌廉青口也不俗,不过好腻下。最后食埋心太软,好正,流心朱古力做得不错。

2016-04-29
  • 烤羊架配薯蓉