2016-01-05 377 浏览
得宝牛下新城开左, 上次入面啲食店试业果阵都去过, 今日再去应该正式营业今次又系比细佬拉去食野, 咁当然系试下未食过架啦, 于是拣左呢间今次纯粹食小小, 所以两个人剩系要一碗麻辣烫, 其他就下次再试打食评之前见到荃湾有间同名舖头, 唔知系咪同一间, 不过呢间唔见有串烧, 得几款小食(事实上隔离都有间唔错嘅串烧)剔左几款𩠌, 等左一阵就有得食啦麻辣烫(米线+金菇、猪皮、鱼皮饺、牛腩, 中辣) ($35)食果阵冇为意细佬拣左中辣(都系果句我麻麻食得辣), 但系食落又唔系辣到顶唔顺, 系条脷有小小痹(仲要前几日除夕先打边上炉跟麻辣汤底), 果种感觉唔错至于米线同𩠌都及格, 牛腩同猪皮小小淋唔太硬, 整体都唔算太差, 只系比份量一定唔够谭仔同金姆指斗, 不过食到闷都可以黎食下
剔左几款𩠌, 等左一阵就有得食啦
麻辣烫

2016-01-04