2022-11-12
呢间台湾复古文青风嘅cafe 其实系人气蛋糕网店 @wandering_store 嘅实体店!Weekdays准时黎到,成功第一轮入座,可惜其中一款甜点竟系五分钟内卖完,所以大家睇岩就唔好犹豫要即刻去落单啦!Cafe楼高两层,木制枱凳配上吊灯,相当有味道~ 甜点menu每日唔同,当日就遇唔到我最想食嘅南瓜巴斯克星期一至五 最低消费每人至少一杯饮品 (不包括甜品)星期六日及公众假期 每人至少一杯饮品及一款甜品限时75分钟,只收现金▪️提子Rum酒巴斯克 $60第一口完全被惊艳到!酒味超浓!中间软心效果一流,好软滑好creamy!而边边位都唔会焗到好干硬。底下仲有好多好浓rum味嘅提子干,食落无想像中咁甜腻~ 酒鬼超钟意▪️日本九鬼芝麻卷蛋$68蛋糕湿润绵密,食落芝麻味突岀又唔会好干。中间嘅芝麻忌廉极之香浓 带沙沙口感,麻糬滑溜烟韧。上面嘅北海道南瓜忌廉 南瓜香味突岀,同样带沙沙口感,跟芝麻毫不违和,令整体食落会冇咁单调~▪️热情果红茶 $45热情果突岀,甜度稍高,正常发挥~
星期一至五 最低消费每人至少一杯饮品 (不包括甜品)
星期六日及公众假期 每人至少一杯饮品及一款甜品
限时75分钟,只收现金
▪️提子Rum酒巴斯克 $60
▪️日本九鬼芝麻卷蛋$68
▪️热情果红茶 $45
热情果突岀,甜度稍高,正常发挥~