2019-01-02
系荃湾行完街就系附近揾下野食,上次去完D日本小店食发觉咁高质,所以决定去食依间!我地叫左初见版石烧香草吉列牛肉+溏心蛋既饭同埋初见什锦寿司拼盘,而其中一个加左$25转做餐。转餐有一杯玄米茶、一个味噌汤同刺身4件,你无睇错系4件!玄米茶系用茶包,好暖胃,岩晒冬天饮!好钟意个味噌汤清清地唔浓味~刺身有成4件咁多!三文鱼同油甘鱼刺身都几厚身,十分新鲜,特别钟意油甘鱼,鱼油十分之香。有成14去吉列牛肉!D吉列牛肉铺上香草放上去个石板到烧,可以点盐或者面豉酱(应该系),有一大只溏心蛋。石板上有块牛既肥膏用黎出油黎烧D吉列牛。个人钟意生D既牛肉,好似嫩D,所以每边都只系烧左几十秒,已经好嫩好香口,本身钟意食牛肉既鲜味,所以唔点盐或者酱就咁捞饭食已经好好食!D白饭都粒粒分明!溏心蛋都一流,唔热既,当冻食去送个吉列牛肉同饭就岩晒!初见什锦寿司拼盘有9款寿司/刺身,每样鱼生都切得好厚,亦都好新鲜,有三文鱼、剑鱼、吞拿鱼、海胆、牡丹虾、带子、帆立贝。特别好食既系吞拿鱼,真系入口即融,特别鲜甜;海胆寿司就好甘甜浓郁;帆立贝爽口;带子好鲜甜!一人份量岩岩好!埋单唔洗$300,食到咁高质既日本菜!好满足!
转餐有一杯玄米茶、一个味噌汤同刺身4件,你无睇错系4件!
玄米茶系用茶包,好暖胃,岩晒冬天饮!
好钟意个味噌汤清清地唔浓味~
有成14去吉列牛肉!
埋单唔洗$300,食到咁高质既日本菜!好满足!