2019-07-29 3159 浏览
虽然依排出边热辣辣,但系总系心思思想去食辣野🙈开咗系铜锣湾一段时间嘅刘一手,原来系朗豪坊对面2分钟嘅路程都开左一间!所以拿拿林就去咗试吓啦😇地面柜台好好招呼,带领我哋去入䢂之余,真系好似亲身去咗大陆咁好招呼同笑容咁。而去到唔记得系2楼定3楼已经有侍应又接着我哋喺䢂口带到我哋去座位啦。环境都感觉真系唔似系香港食打边炉!坐落左,职员有好热心咁介绍啲Menu系点睇,我仲发现原来佢地都有出自家品牌嘅啤酒添仲要麻辣味!真系好创新!奈何𠮶日唔方便、唔想饮啤酒,所以就冇嗌lu🤐但除咗啤酒之外,我发现啲甜品都几吸引!我哋叫咗个麻辣加酸菜鱼嘅鸳鸯锅,叫咗小辣🙈酸菜鱼好够料👍火锅料我哋叫咗一个炸重庆酥肉、极上高尚牛肉拼盘成(小)、一份皇帝菜、一份羽衣甘蓝猪肉饺、一份午餐肉、一份鸭血、一份赞岐手打乌冬、一份油炸鬼墨鱼滑同一份竹笙😁菜好快送到,酥肉好脆,浸落汤底同鬼马墨鱼滑一样脆得黎又吸左啲火锅汤几惹味!竹笙好够份量,必点!牛肉有好几款,可以试到唔质感既牛肉而又配埋唔同汤料,一次过满足多个口味😍(因为有事要喺麻辣烫/酸菜锅之间,真系唔知应该点拣好🙈)我哋就叫左个极尚牛肉拼盘盛(小)嘅deal😈 好快就嚟到👍而

但除咗啤酒之外,我发现啲甜品都几吸引!

我哋叫咗个麻辣加酸菜鱼嘅鸳鸯锅,叫咗小辣🙈酸菜鱼好够料👍

竹笙好够份量,必点!

而当中最令我期待嘅就系羽衣甘蓝猪肉饺啦,羽衣甘蓝同猪肉嘅馅好饱满!饺子友必吃👍依隔离嘅鸭血同午餐肉就更加唔使讲啦😂麻辣火锅冇得输嘅配搭🥰

整体上唔错唔错!特别系佢嘅营业时间都好合适想倾夜计嘅朋友,加上佢地方宽躺而且地点就脚方便👍下次会试埋佢嘅手工啤!!
2019-07-17