呢间舖头长期排长龙先食到,其中大家常常推介嘅就系沙嗲牛肉面,作为一个沙牛迷,即使间嘢喺元朗咁远,我都会专登入去试一试。当日排咗大约廿分钟左右,已经满心期待!二话不说叫个沙牛蟹王面($31),沙嗲汁真系好稠,但食落其实无乜味,无花生酱及椰香,亦食唔到洋葱的惹味,我系十分极度之失望,其实同出面好多茶记一样咁普通的味道,只系佢比较浓,就系咁了,一啲特别都无,唔太理解点解咁多人话好食。另外叫咗同样出名的炸猪扒配福面($22),块猪扒炸到柴咁...我已经唔太记得个味道,因为只系食到𠮶种万年油味最后亦叫咗个芝士流心蛋鲜牛治($26),都系普普通通,呢度嘅流心蛋意思,应该系太阳蛋但笃穿咗蛋黄嘅意思。味道就真系一般,唔值得去排队食,但价钱唔算贵就真嘅,所以我唔会要求佢好好食。

沙嗲牛肉面

芝士流心蛋鲜牛治