2020-10-12 1521 浏览
好耐都无出去食过午餐了, 睇MENU已经可以拣三款想食,想食汤类, 又想食热石锅类,不过己经知道大约咩味道,最后好彩佢今次个石锅类无牛肉 (好似每几个月转一次), 所以我就拣咗牛肋拌饭,咁我就无叫汤,本身汤系南瓜,我就拣咗红菜头沙律,唻到个沙律几靓仔,心谂好在无饮汤,本来估到红菜头大约咩味但一食落去E咁泡菜嘅,咁估到佢似系用泡菜方法去腌,而且有嫩口嘅羽衣甘蓝,黄椒等而个以为系千岛酱居然系有点介辣味,感觉都几出奇,但系系好食嘅。同事叫咗口水鸡石锅饭,我试咗粒口水鸡味道甜甜地,哈哈麻麻地,Burger 个卖相都好好,薯条好脆又唔会硬身,咁我嘅牛肋饭送上唻卖相比我想像好唔同,心谂正呀有新尝试嘅感觉。一口试咗啖饭,入口非常丰富有豆、韩国紫菜、流心蛋、羽衣甘蓝……饭嘅汁系酸酸地好开胃,初头都谂住会唔会唔饱,原来系非常饱o架,个牛肋都整得好Juicy又唔会有肥腻感,呢个饭系好有诚意又好食推荐!!!餐可以拣饮品或甜品,我要咗甜品Tiramisu,呢个就麻麻地好食都几甜又无咩Tiramisu应有嘅味。