2018-07-28 312 浏览
校长烧肉在元朗区也颇有名气,因为烧肉放题在此区并不多,是晚就订了枱跟父母来烧过够,难得阿爸回港渡假,就来吃得尽庆一点。七点后入座$198一位,再加了生蚝蟹脚任食$88,加埋一大约三百蚊个人,咁多野食价钱都合理啦饮品也是任饮,可以加$28有埋生啤任饮,但唔加都有罐装啤酒的,就睇个人喜好了。家人都怕糖水饮太多而拿了无糖的茶,其他饮品仲有可乐,百氏,新奇士等,款式很多。冷盘有刺身寿司等,刺身有三文鱼,甜虾,希灵鱼等,都几新鲜呀。寿司就有火炙,太卷等,师傅不停手咁做,完全不用抢炸物有蟹蚶,麦乐鸡,洋葱圈,薯格等,其他熟食有小丸子,焗青口,辣味螺,炒蛋,炒杂菜,白饭,人参鸡汤等,refill得很快。烧肉几多野拣,牛猪羊鸡等都有,原味或腌左嘅。海鲜有虾,鱿鱼,扇贝等。芝士蚝,烧起上黎都几肥美㗎。埋位就即刻开波烧,牛油纸要7蚊张,有点贵但加左佢又真系无痴底,系方便嘅。阿爸话想食生蚝,散叫$19一只,咁好似加$88任食抵啲,仲有埋长脚蟹。生蚝系大size美国蚝,唔差㖞,爽口鲜甜够哂肥长脚蟹就一般雪蟹味,个人觉得烧一烧啲蟹脚好味啲食完一大堆肉又系时候食返啲菜平衡下啦,整返个沙律先,菜新鲜爽脆,仲有劲多酱

烧肉几多野拣,牛猪羊鸡等都有,原味或腌左嘅。
海鲜有虾,鱿鱼,扇贝等。
芝士蚝,烧起上黎都几肥美㗎。
埋位就即刻开波烧,牛油纸要7蚊张,有点贵
但加左佢又真系无痴底,系方便嘅。
生蚝系大size美国蚝,唔差㖞,爽口鲜甜够哂肥
长脚蟹就一般雪蟹味,个人觉得烧一烧啲蟹脚好味啲

食完一大堆肉又系时候食返啲菜平衡下啦,整返个沙律先,菜新鲜爽脆,仲有劲多酱汁拣,麻酱梗系无得输啦,蜜糖芥末都正,其他有烧汁,辣椒油,辣酱,千岛酱,蜜糖,黑醋等,咩味都有啦。
菠萝劲甜

冻食甜品有奶冻,啫喱,雪糕,雪条,泡芙,蛋糕等,热食有腐竹蛋糖水,个人觉得呢个士多啤梨味慕丝蛋糕几正㖞,微甜又绵滑。

阿爸阿妈都好满意,食到捧住个肚走,最紧要一家人开心嘛。
2018-07-26