2023-02-24 4722 浏览
记得以前利苑两点就接order,唔知系咪因为而家生意差咗,所以就可以2:30入座,都冇叫我哋几多点截order餐牌冇咩点转,都唔记得之前嘅价钱我谂分别都系加几蚊if do 其实每次嚟都系嗌差唔多嘅嘢,嗌咗个五香牛展,今日就觉得冇乜牛肉味,正正常常,纯粹系因为钟意食牛展而嗌陈醋木耳第一次试,因为同男朋友食所以就唔拣酸味手帕青瓜,因为佢好惊啲蒜味喺我个口🤣🤣试吓新嘢系好好㖞!原来啲陈醋都好好味,整体而言觉得利苑嘅酱汁味道都唔错陈醋有质素,唔知咩牌子呢,辣椒酱就系有啲似「鱼」均益另外,嗌咗个平时都成日嗌嘅凉拌鸭肾海蜇,走芝麻,落单嘅时候明明要求左,但系厨房做留咗侍应仲诈诈谛放低想走人呢度服务总之都系个句。。。装修完之后差咗好多!讲开又讲啲装修都非常逼夹,枱与枱嘅距离非常近今次嗌传统嘅蒸叉烧包而唔系雪山叉烧包其实本人觉得传统蒸面包比雪山叉烧包好味好多,饮茶梗系要嗌呢啲啦!面包非常之松软,入面有精致嘅叉烧粒~ 唔会话食一粒就饱晒,适合一啲为比较细嘅人品尝唔同嘅食物牛肉肠好味!牛肉比平时酒楼食嘅真神,而且马蹄非常爽甜可口,赞卤水豆腐都好味!豆腐品质唔错, 滑得来有豆香虾饺就皮薄馅靓, 冇乜多余嘅肥

陈醋有质素,唔知咩牌子呢,辣椒酱就系有啲似「鱼」均益
今次嗌传统嘅蒸叉烧包而唔系雪山叉烧包
卤水豆腐都好味!豆腐品质唔错, 滑得来有豆香
虾饺就皮薄馅靓, 冇乜多余嘅肥膏猪肉捞落去!呢一点其实好重要!烧卖实在,有冬菇,虾粒,猪肉粒
正常发挥
但他食咗一啖冇乜特别,。梗系面包舖新鲜出炉嘅好味啦🤣
干炒牛河虽然好友镬气,但系我唔系咁钟意佢咁油,我哋成枱五个人都觉得佢油腻,而且同厚河粉嘅口感相比, 呢只河粉我就冇咁钟意
XO酱萝卜糕同埋控油抄手我唔记得咗试,因为太多嘢食了🤣🤣
潮州粉果有啲猪肉片,但系入面好油腻,而且配搭冇比传统酒楼嘅好味,下次唔会嗌
牛肉球好大粒,睇落唔会好似平时酒楼咁样咁多猪油粒肥嘟嘟,实在嘅感觉

呢度嘅环境keep得好嘅系有独立嘅厕所,而且厕所嘅清洁程度OK
不过服务态度同埋饮茶嘅空间就少咗
下午茶