2021-08-07 176 浏览
疫情关系,旧年WFH差不多有半年,多咗时间睇午间电视节目,成日见到Ricky师傅好用心咁煮好多好美味食物,但知佢一向系高级西厨,我D一介草民又点会去。点知最近有个饮食节目,就系去咗佢间餐厅,原来祥仔师傅转咗style,做番本土少少,价钱多D人可接受高级快餐,所以决定去试节目中介绍应该系佢最得意菜式之一,脆脆猪扒饭同两日两夜罗宋汤。先睇menulunch menu专属信用咭优惠menutea menu其实都系因为信用咭做推广,所以一定系叫$148快餐点解叫快餐,因为落order后唔驶几分钟,个罗宋汤就到,真系快过快餐店,不过。。。叫得做两日两夜,咁不奇然幻想佢会系好杰好浓沃蕃茄汤底,点知滗一羹来试,超失望,稀lei lei,估计可能㖊晚唔记得睇火太杰唔够卖,沟咗水(利申纯粹乱翕),好淡。汤都未饮完,主菜就到,猪扒同饭分碟上,好处系唔怕浸淋块猪扒,切开睇下先都几淋身又好厚肉,但一切就皮肉分开,同张广告相差咁远,又少咗D葱花响面,算啦,因为。。。最重要一样,明明呢度写住系“炒饭”,但点解我呢碟系白饭黎?个广告严重误导另一主菜Carbonara,见到得只碟大,仲谂住份量咁少架,不过食落芝士白汁

lunch menu

专属信用咭优惠menu

tea menu

其实都系因为信用咭做推广,所以一定系叫$148快餐

两日两夜罗宋汤

纯粹乱翕),好淡。
脆脆猪扒饭

脆脆猪扒

烟肉长通粉温泉蛋

另一主菜Carbonara,见到得只碟大,仲谂住份量咁少架,不过食落芝士白汁好重手,个汁好足料,加埋只温泉蛋,食完成碟真系好饱好漏。
苹果金宝

最后店员话今日冇泡芙,转跟苹果金宝,一送到个卖相已经好吸引,呢个系冻食,个皮好香好酥脆,苹果馅甜甜地,配粒士多啤梨中和番D甜,估唔到呢个最有惊喜,就算好饱都要食晒唔好嘥,呢个真系舐舐脷

题外话:去到企咗系店门前,只见门口两位店员不停倾计,虽然都系倾紧工事,但有几位客人企正店前系咪需要比D反应问下有咩事呢?呢D唔系服务性行业应有态度咩?有客企系度成分钟唔通可以只系望你地倾咩工事?

2021-07-13
用餐优惠