2012-01-07 123 浏览
9月10日, 又有一排冇食过寿司, 条瘾又起~ 所以今日又要食一下峰寿司, 满足一下~::: 三文鱼寿司 ::: $12先来一客三文鱼开开胃~ 一贯水准, 尤其𠮶d峰独加嘅葱, 好爽口新鲜, 为三文鱼加添一份清新感~::: 软壳蟹卷 ::: $26刚炸起嘅软壳蟹热辣辣脆卜卜, 有肉得嚟又够脆~ 再加埋出面嘅蟹籽, 有口感~::: 火炙蟹柳寿司 ::: $16火炙蟹柳不嬲都系其中一款至爱~ 烧过嘅蟹柳仲好鲜, 加埋沙律酱更加好味~::: 带子三味 ::: $32包括有葱盐带子裙边, 和风口味同鲜带子~ 呢个系期间限定, 所以我地都叫个试下. 葱盐几够味, 不过带子裙边有d韧… 和风食唔出有咩咁和风, 食落冇特别… 鲜带子几鲜, 不过好似比以前细粒咗… 整体3件都只系普通.::: 北寄贝沙律军舰 ::: $18北寄贝沙律份量都好似少咗, 都铺唔满个军舰. 沙律有d冻, 所以味道太冰而唔太食得出味.::: 葱粒三文鱼腩军舰 ::: $26三文鱼腩几鲜, 肉粒都好厚, 食落都好肥美, 唯一弹系太少葱…::: 左口鱼寿司 ::: $20鱼身有光泽, 质感颇嫩, 不过鲜味就欠奉~ 一般般啦~:::

::: 三文鱼寿司 ::: $12

::: 软壳蟹卷 ::: $26

::: 火炙蟹柳寿司 ::: $16

::: 带子三味 ::: $32

::: 北寄贝沙律军舰 ::: $18

::: 葱粒三文鱼腩军舰 ::: $26

::: 左口鱼寿司 ::: $20
鱼身有光泽, 质感颇嫩, 不过鲜味就欠奉~ 一般般啦~

::: 虾盛 ::: $28
有甜虾、峰虾同埋千寻海老三款寿司~ 甜虾唔够新鲜, 口感有d淋, 幸好味道都算甜美~ 峰虾咬落带脆, 味道ok. 最特别嘅要数中间嘅千寻海老~ 大大只啖啖肉, 有鲜味之余仲带少少烟韧, 有趣!

整体今次食好似冇之前咁好同细件咗. 主打野仲keep到水准~ 依旧仲系我地no.1回转寿司最爱!
三文鱼寿司
软壳蟹卷