2023-03-11 348 浏览
又系三年疫情冇嚟过,又系突然间钉一声想嚟重温一下,朋友放工响湾仔,揸车去浅水湾都好近啫😜浅水湾都有啲唔同咗,之前出面边有咁多表位泊丫 朋友放7:30入到去都差唔多八点,其实𠮶一带都好静下㗎喇,夜晚仲边有人会专登去食饭丫,始终系高尚嘅地方,附近嘅人都应该习惯咗chill同埋慢活. 夜晚黎得都应该系有车阶层或者住附近啦。入到嚟得一台,客人侍应话俾我哋知,净系得返小菜粥粉面𠮶啲,因为负责嘅厨房大佬已经收咗炉,等我哋仲一心谂住嚟食粥粉面添!☹️冇得选择唯有叫两个𩠌啰,价钱当然比出面市区贵,其实都系食啲普通小菜-咕噜肉同埋豆腐茄子煲。味道系唔错嘅,可能我本身钟意食酸酸甜甜嘅咕噜肉。个豆腐茄子煲其实都好味嘅,系太多油俾我哋睇到好似好邪恶咁,但系整茄子又预咗佢系多油嘅~因为佢哋好似赶住收工,咁我哋又费事阻住人哋,所以匆匆忙忙食完就走人!冇办法chill住嚟食味道依旧感觉走晒😔 而家好多以前食开嘅舖头都好似变咗系咁样,有啲唏嘘😔

浅水湾都有啲唔同咗,之前出面边有咁多表位泊丫

豆腐茄子煲
咕噜肉