2019-03-16
觉得几时都咁适合打边炉嘅我,经过见到呢间火锅店好似几吸引㖞,于是就约埋朋友一齐去试下,果然无令我失望啊!😋😋😋入到去见到个环境都几阔落,如果一班朋友黎仲可以有卡位,每卡仲有一部小电视,如果又朋友系电视迷就啱晒😂😂汤底都有好多选择,因为想要鸳鸯锅嘅关系,我同朋友就拣左麻辣同清汤,下次有机会想试下炖汤汤底好似都几吸引。 麻辣汤底都几出色,一开似以为唔系好辣冇咩味,点知愈食愈有味,同肉类非常夹。酱料值得推介系个麻油,真系好香,太辣都可以点,点左会冇咁辣终于到主菜,由于太肚饿关系,本来惯左相机食先嘅我都忍唔住食左先影😂😂 我同朋友两个人分别叫左手切牛,手打四宝丸,白菜苗,响铃,同埋纽西兰托托蛽。牛肉系好新鲜,而且唔会太肥,本来唔食牛嘅我都食多左几块!四宝丸分别系牛丸、墨鱼丸,虾丸同猪肉丸,四款都好弹牙。我最钟意就系个虾丸,仲食到细细粒虾肉,口感好够。响铃系我打边炉最爱之一,炸得非常脆,唔会一阵油味,一放落个汤底3秒再夹返上黎,有吸到汤,有仲有少少脆口,真系好正😋😋最后就系个蚬,个壳大,估唔到肉都好大粒,仲好弹牙,证明都系几新鲜,讲起又想食!!最后两个人食左700,都差唔多,起码呢度d野食真系几
酱料值得推介系个麻油,真系好香,太辣都可以点,点左会冇咁辣
牛肉系好新鲜,而且唔会太肥,本来唔食牛嘅我都食多左几块!
最后两个人食左700,都差唔多,起码呢度d野食真系几新鲜,而且服务态度都几好,冇晒水,我地未叫就自动波。下次我会再黎架!🤩