(非会员)
2008-05-18 32 浏览
这半年去南记, 次次都系吃佢的猪腩肉小窝米线, 因为最欣赏腩肉又淋又入味, 再加上芽菜, 韭菜和腐竹等配料, 真系好丰富.我次次都吩咐走辣和走酦菜, 不过, 我走辣唔系因为我怕辣, 而系我嫌佢的麻辣汤汁混有好多肥肉碎, 而且那些肥的肉碎唔系太新鲜, 味道亦有点怪怪的. 所以我会自己加佢枱上自家制的辣酱, 而且仲会落好多呢! 因为我都好吃得辣呀!不过, 我次次都系晚上放工才去吃, 大约是晚上点半, 那个时间真系好多人, 仲有好多人买外卖. 所以都要等10 分钟先有得吃. 次次都系要等好耐, 这点我唔系咁满意.小窝猪腩肉都系配米线最好吃, 先后都试过配幼面, 米粉和河粉, 但都系米线较 match.