2019-12-24
台式饮品店越开越多,但系要揾一间用新鲜生果做嘅茶饮店,其实唔多,一来可能成本高,二来处理步骤较为繁复今日嚟到K11 Musea,喺food Court 里面嘅呢间饮品店,就有呢一种新鲜生果茶饮,厨子之外,仲有唔同嘅果汁,酒类饮品, Cocktail甚至乎清酒今晚食饱饭,就决定健康啲饮呢一种水果茶,以新鲜嘅特色生果造成,价钱可以算系非常合理01 The Playground $55用五种生果造成,最突出嘅系有蜜桃火龙果,即系红色𠮶种火龙果,因此味道特别清甜。另外再配以大量士多啤梨,升华咗呢杯水果茶嘅香气。颜色鲜艳,大人细路都应该钟意❤️食完开盖,仲可以当生果拼盘食,抵06 Taipei Fresh $45/Seattle Sunset $48左边个杯味道带一点酸酸甜甜,糅合左菠萝同埋香橙嘅味觉感受,再以水蜜桃嘅清甜带出另一个层次嘅口感而右边那一杯,用上哈密瓜同蜜桃,鲜甜嘅感觉较为丰富呢间饮品店,可以比大家轻轻松松饮下酒happy hour ,又可以有唔同嘅特色饮品,双重享受应有尽有
01 The Playground $55
食完开盖,仲可以当生果拼盘食,抵
而右边那一杯,用上哈密瓜同蜜桃,鲜甜嘅感觉较为丰富