2010-10-20
15-10-2010Lunch hour 继续净想「柄」埋, 又行了入铁行里, 今次试试街尾的越南店.见星期五几款 set lunch 当中的「蔗虾肉碎冻檬」有「必食」label, 又试试有几巴闭... 蔗虾得 1 件 (1 开 2), 炸得唔油腻, 虾胶亦几香口弹牙, 不过中间碌蔗就0赵了几耐先有少少甜汁咇出, 太干身了吧; 檬粉唔太够冻, 质地亦较软身, 不过, 而捞匀红萝卜丝, 青瓜丝, 生菜丝, 肉碎 (又出奇地多汁及唔嚡口㖞), 葱粒及够酸又几辣的鱼露同吃, 唔难食, 不过好好食就一定唔系, 试过就算了.餐饮跟了冻奶茶, 呢个就够晒冻 (劲多冰!), 不过水汪汪的, 头𠮶几啖有怪怪哋的茶味, 跟住只饮到少少奶味, 继而无味, 谂起 6 分 out of 30 (http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=2021771), 乜咁难饮呀. 小试牛刀食物一般, 环境就系预计得到的 up dup, 何况我坐的系室外 mou 街, 被几台烟民重重包围, 食完快闪好了.埋单 $36, 绝对唔系伙计阿叔口中
15-10-2010
埋单 $36, 绝对唔系伙计阿叔口中的「中环咁平边度揾」, 不过唔贵就系真的, 一试无妨.