2017-02-17 103 浏览
響淘大商場中庭食肆集中營, 過到黎先睇吓想食咩都得! 上海婆婆入面坐位舒適, 佢地員工有禮貌, 仲好主動不斷加茶.放工黎食個晚飯都唔使趕下場咁.之前經過門口已經被有10款菜色的蟹粉系列餐牌吸引, 揀左個蟹粉炒年糕 - 上菜見到年糕金黃, 不過蟹粉又好似同餐牌張相有點分別, 但係香味撲鼻, 急不及待起筷! 蟹肉絲蟹膏煮成的金黃色年糕味道非常香, 終於唔使左拆右拆享受大閘蟹精華!食上海野就指定動作叫上海小籠包 - 小巧的骰, 薄皮裡面有肉汁同豬肉餡. 小籠包永遠食我食上海野至愛!紅油抄手又叫了一客 - 抄手皮同豬肉配搭醒胃調味, 但不太辣四小拼 - 岩晒d想試多幾樣野的兩口子, 有脆鱔, 小排骨, 烤麩, 肴肉, 每樣過足口癮, 賣相同味道非常吸引魚籽煙燻蛋 - 呢樣我之前響呢間餐廳未食過, 蛋軟燻香仲有魚籽風味點綴一整啖口感, 多層次味道非常豐富!川椒辣子雞 - 少少辣, 雞肉入口細嫩無渣不油膩 埋單$549

之前經過門口已經被有10款菜色的蟹粉系列餐牌吸引,
揀左個蟹粉炒年糕
食上海野就指定動作叫上海小籠包 -
紅油抄手又叫了一客 -
抄手皮同豬肉配搭醒胃調味, 但不太辣
四小拼 -
魚籽煙燻蛋
川椒辣子雞
- 少少辣, 雞肉入口細嫩無渣不油膩
埋單$549