2018-10-28
再一次比X假期扼左只怪少年真系太年轻...睇完介绍其实已经收藏左一段时间,今日咁岩去开附近就谂住试吓,点知......每人低消$30 ,所以焗住你一人一碗好食都唔紧要啊,但一嚟就见到碗芋香仙草芋圆,真系俾佢个颜色吓亲下,𠮶只人造紫色再加上劲杰身,认真卖相有啲似呕吐物未到上当然冇芋头味啦,见到芋圆控嘅细妹食到撩下撩下,可想而知有几难食😑我自己就叫咗碗传统嘅仙草芋圆,真系担心佢好伏所以唔敢试啲奇怪嘢!最后证明我呢个想法系啱嘅,未到上唔会太甜,但𠮶几粒芋圆劲硬,仲要完全冇味,本身见到个卖相仲以为好正,所以大失所望。出奇地系佢啲薏米几有咬口🤷🏻♂️🤷🏻♂️妈妈就懒特别叫咗个爱文芒甘露芋圆,佢用乜芒果就无从考究啦,但妈妈话比出面食嘅杨枝甘露还要差小插曲,听到隔离枱投诉,原来佢本身堂食,可能谂谂下又想转外卖就问铺头拎多咗个外卖碗,点知将堂食嘅倒落外卖碗度,原来份量系比佢原本碗外卖少一半有多🙊可能老板唔甘心俾人踢爆左啦,所以听到佢有啲燥....小店: 今时今日咁嘅服务态度点得架,明白经营成本困难,但都唔可以当消费者盲嘅!不过你问我如果咁唔好食嘅甜品,你仲俾咁大碗我,我应该会仲难受啦