2017-11-24
大半年前到过肚饿了食串烧, 最近又心思思想再去食, 一如既往...Weekdays都几爆场, 记得book位呀! 肚饿了出咗新Menu, 款式多元化咗, 唔只局限于串烧类, 增添了炸物, 焗饭今次都试咗啲新嘢 - 黄金炸鱼皮 $59未食过新加坡嘅人气咸蛋鱼皮, 比较唔到, 呢份黄金炸鱼皮系将炒好的蛋黄汁均匀加在炸鱼皮上, 食到最尾一块时, 鱼皮仲系脆卜卜, 我系超钟意食蛋黄乜乜乜, 所以我系唔会放过呢款小食汁烧秋葵 - $29秋葵烧完唔干身, 咬落仍有爽脆口感炭烧安格斯牛柳粒 - $79炭烧的肉类可保持内里的肉汁, 而且炭烧肉类的香味 & 口感都会有所分别, 呢串牛柳粒亦唔例外, 除却原来炭烧的香味, 牛柳粒的边边位烧至脆身 (我最钟意食), 内里够腍身且肉汁爆多蒜蓉烧15cm虎虾 - $59满到泻的蒜蓉系我最爱嘅重口味😂, 肉质弹牙又新鲜, 系最好不过嘅口感蒜蓉烧广岛蚝 - $59/2只继续重口味, 大量蒜蓉放在涨卜卜嘅烧蚝上, 拨开蒜蓉就系出晒烟好浓蚝味的烧蚝, 记得饮埋蚝壳内嘅汁芝士烧扇贝 - $59/2只食得太多重口味蒜蓉, 转一转改成芝士, 将烧过嘅芝士连埋扇贝一齐食, 简直
今次都试咗啲新嘢 - 黄金炸鱼皮 $59
汁烧秋葵 - $29
秋葵烧完唔干身, 咬落仍有爽脆口感
炭烧安格斯牛柳粒 - $79
蒜蓉烧15cm虎虾 - $59
蒜蓉烧广岛蚝 - $59/2只
芝士烧扇贝 - $59/2只
食得太多重口味蒜蓉, 转一转改成芝士, 将烧过嘅芝士连埋扇贝一齐食, 简直难以抗拒, 就系扇贝肉细粒啲
烧菠萝 - $29
烧菠萝份量激多, 上枱时有啲吓亲