2021-11-21 220 浏览
之前见到原身系burger店嘅位置围封咗,话将会开一间日本直送嘅蛋包饭专门店。终于嚟到今日同我嚟排队嘅竟然系我家姐🤣从来都冇试过两个港女咁疯癫,已经提早咗半个钟头嚟到,结果等足一个钟先入得到去,其实佢12点开门㗎,不过唔知点解佢哋安排座位上面好似有啲困难,明明见到好多吉位佢都唔安排俾人快啲入去,令到排队嘅人开始暴躁。排队人龙兜咗两个圈,喺商场入面有造成阻塞㗎,我哋明明数过人头应该第一转可以成功入到去,如果再迟啲,我哋都唔会继续等😓呢一方面佢哋有好大进步空间以我记忆我应该冇喺日本食过呢一间,不过凭以往嘅经验多数响日本传过嚟香港嘅舖头通常都冇日本做得咁好。一坐低 侍应简单介绍咗点样落单,点样like佢哋IG有小礼物送,搞咗一大轮结果都系要侍应我哋落单😝为蛋包饭而来咁梗系要食蛋包饭啦,其次我哋再想试吓佢个疏乎厘pancake,不过劲失望嘅系原来2:30之后先有得供应!how come? 但系排咗咁耐冇理由放弃丫嘛,所以退而求其次拣咗个waffle. 蛋包饭拣咗个最贵嘅汉堡扒。讲真二百几蚊一个饭真系有点儿那个,我谂试一次就够。蛋包饭其实好一般啰,佢用嘅兰王旦,入边嘅炒饭偏林身,唔系粒粒分明嘅饭

蛋包饭其实好一般啰,佢用嘅兰王旦,入边嘅炒饭偏林身,唔系粒粒分明嘅饭粒,反而个汉堡扒有惊喜,肉质软林,系细块左少少(二百几蚊㖞)已店员介绍𠮶两款唔同嘅咖喱汁我本人就觉得冇乜大必要😅

食完蛋包饭上埋佢个甜品-绿茶窝夫🧇,反而呢个甜品正常价钱,质素令人满意㖞。waffle 外脆内软仲有绿茶mochi 同埋绝配嘅红豆, 当然唔少得绿茶雪糕啦!

另外家姐系咖啡控所以就叫咗杯虹吸咖啡☕️!本身我对于black coffee 冇乜特别好感但系侍应上台𠮶阵已经闻到好香咖啡味,俾我试咗一啖我都觉得OK!有啲日本嘅感觉

Overall 我觉得系个蛋包饭贵咗啲同埋入坐安排可以改善下
最后每叫一个蛋包饭就送一个小礼物🎁就系蛋包饭襟针。(都几可爱)

睇吓等佢唔使排嘅时候先再嚟疏乎厘pan cake啦

汉堡扒蛋包饭