2016-05-06
好野! happy friday!! 终于又到放假啦~ 又系揾食既时候Habitu既野饮就试得多,晚餐就真系第一次食,一放工就冲过黎,唔洗等位,happy有set menu有A la carte,我地今晚就叫左一个set加个pastaSet dinner跟既caesar salad, 如果唔食沙律可以拣汤,沙律菜够脆够新鲜,但烟肉就好干好细粒散叫既香辣鳀鱼意粉,用得鳀鱼煮,一定够晒香,意粉软硬度都煮得岩岩好,上面既菜都俾得唔少 Set 既main course, 柠檬烧鸡,连个柠檬都有烧过架,有成半个柠檬,我就挤晒d柠檬汁落去旧鸡度,鸡煮得一d都唔鞋,唔错唔错Set dessert, 可以拣无花果tiramisu 或者 精选甜品, 见个tiramisu既配搭几得意就试下啦,唔系好食到mascarpone cheese 既味道,无花果酱就够浓,底下个蛋糕有点硬,不过呢个组合就几夹既呢个价钱我谂我会拣其他餐厅
Habitu既野饮就试得多,晚餐就真系第一次食,一放工就冲过黎,唔洗等位,happy 有set menu有A la carte,我地今晚就叫左一个set加个pasta Set dinner跟既caesar salad, 如果唔食沙律可以拣汤,沙律菜够脆够新鲜,但烟肉就好干好细粒 散叫既香辣鳀鱼意粉,用得鳀鱼煮,一定够晒香,意粉软硬度都煮得岩岩好,上面既菜都俾得唔少 Set 既main course, 柠檬烧鸡,连个柠檬都有烧过架,有成半个柠檬,我就挤晒d柠檬汁落去旧鸡度,鸡煮得一d都唔鞋,唔错唔错 Set dessert, 可以拣无花果tiramisu 或者 精选 甜品, 见个tiramisu既配搭几得意就试下啦,唔系好食到mascarpone cheese 既味道,无花果酱就够浓,底下个蛋糕有点硬,不过呢个组合就几夹既
呢个价钱我谂我会拣其他餐厅