📍饺燃串 (旺角)旺角通菜街107号地舖。。系先达后面条小巴站街,原来开左一间饺子🥟Crossover 串烧店一次过食哂两样野都几好㖞❗️间铺面积唔算大,但系环境都唔错,够光猛干净企理!既然系饺子、串烧店,就紧系要试哂两样啦!🔆香茜猪肉饺配椰子鸡汤底 6只 $38椰子鸡汤底好有惊喜!饮第一啖已经觉得有好浓嘅椰子味!正!好味到我将成个汤底饮晒😂饺子皮够薄!馅亦够多!🔆粟米芝士猪肉饺 6只 $38煎得非常香脆!芝士流出来好正😋加上粟米更加有口感!🔆茄子 🍆 $34每次食串烧都会嗌茄子!茄子加咗好多蒜蓉好香!不过如果茄子烧得干身少少会再好味啲😉🔆蒜蓉扇贝及烧蚝都铺上好多蒜蓉! 蒜蓉迷系一定好钟意!🔆串烧方面叫咗鸡中翼、翠玉瓜、猪颈肉、牛舌、一口和牛、金菇肥牛卷及鸡心。价钱大约$18至$26一串。整体串烧都唔错,全部串烧都好入味。我个人觉得鸡中翼同翠玉瓜最出色,特别喜欢翠玉瓜烧完后仍保留到爽甜清脆嘅口感。鸡中翼烧得刚刚好肉嫩多汁!🔆食串烧当然唔少得就系配上汽水啦!我最钟意就系饮玻璃樽汽水!原因好简单!因为够多汽😆旺角又多一个地方可以食到串烧啦😌#宵夜之选

📍饺燃串 (旺角)

旺角通菜街107号地舖

一次过食哂两样野都几好㖞❗️
间铺面积唔算大,但系环境都唔错,够光猛干净企理!

既然系饺子、串烧店,就紧系要试哂两样啦!

🔆香茜猪肉饺配椰子鸡汤底 6只 $38

🔆粟米芝士猪肉饺 6只 $38
煎得非常香脆!芝士流出来好正😋加上粟米更加有口感!

🔆茄子 🍆 $34

🔆蒜蓉扇贝及烧蚝都铺上好多蒜蓉! 蒜蓉迷系一定好钟意!

旺角又多一个地方可以食到串烧啦😌
#宵夜之选