2019-06-24
今晚又同猪队友食好西, 朋友今次真系无介绍错, 唔止海鲜新鲜, 服务仲好好。入到店舖, 店员安排座位后便安排俾茶我哋饮再介绍石锅海鲜餐有啲乜嘢食, 因为我同猪队友两人都喜欢食海鲜多过牛肉所以嗌咗个有蒸气海鲜餐,沙包蚬 & 竹串海中虾店员细心将沙包蚬同埋竹串海虾放在蒸气石锅上. 再冚盖较埋时间, 够钟帮我哋夹起沙包蚬同埋海中虾。虽然沙包蚬同埋竹串海中虾唔会好大只, 不过胜在够新鲜同埋够甜, 同埋蒸得唔会过火大连鲍鱼日本元贝鲍鱼洗得好干净, 加咗虫草花来蒸鲍鱼, 好香虫草花味又唔会抢咗鲍鱼味, 爽口弹牙清蒸美国桶蚝桶蚝虽然唔系好大只, 但胜在新鲜肥美。Yummy Yummy姜葱蒸鲜鱿用咗姜葱蒸鲜鱿更加带出鱿鱼鲜味手刴猪肉丸及墨鱼丸由细到大阿妈教落食肉饼同肉丸1定要自己刴先至有质感, 很少喺出面食到手刴肉丸同埋墨鱼丸的确系有惊喜,同埋系极好食的。金银蒜蒸胜瓜食完肉同埋海鲜, 系时候食吓瓜菜类, 用金蒜同埋银蒜蒸出嚟胜瓜, 唔驶讲都知好味啦XDD最后食全晚精华, 我哋选咗南瓜鸡做今晚的粥底, 完全吸收晒今晚所有海鲜同埋肉类精华,再加埋南瓜同埋鸡本身甜味, 咁就完满结束咗美味晚餐
沙包蚬 & 竹串海中虾
大连鲍鱼日本元贝