同屋企人响北角附近揾食,见到响正北角地铁站对面有哩间餐厅,座落英皇道大街嘅食肆都只系几十蚊一个餐觉得都几抵,就即管试下啦~午市套餐都有几多选择,同埋啲相都几吸引☺️最后我地三个人叫左个双重芝士焗猪扒饭、芝士美式肉酱意粉同埋鳗鱼鸡扒饭。午市套餐包咖啡/茶☕️,仲唔使加一,仲可以签卡~焗猪扒饭个饭底有啲湿得滞,可能佢系用啲珍珠米做饭底而唔系炒饭底,所以同平时食开嘅连锁快餐店焗猪有少少唔同。味道唔太浓,两大块猪扒有啲香草味同煎过下都几好味,又唔会好韧好难咬,起码老人家都有牙食😆😆鳗鱼鸡扒饭都唔错,鸡扒都几嫩㗎~同埋我几钟意啲鳗鱼烧汁,甜甜地好好送饭😋我食嘅话份量都算啱啱好,清晒成个饭系够晒饱😆屋企人仲食左个肉酱意粉,但系我唔记得影相😅 啲意粉系扁扁地果只,烟烟韧韧好弹牙(不过我屋企人就钟意食软身啲嘅😛),肉酱味道啱啱好,啱我地口味,如果肉酱多番少少就更好喇😃仲要讲下杯咖啡,咖啡走奶嘅话系带果酸味,个人觉得好饮过普通咖啡,跟餐咖啡加左奶反而有啲苦,但系饮落去系滑嘅整体黎讲我同屋企人都几满意,餐厅环境又装修到靓靓地,地方干净企理,人唔算太多唔会太嘈。下次可以试下佢地个下午茶餐,好似都几抵食咁😆

午市套餐都有几多选择,同埋啲相都几吸引☺️

我食嘅话份量都算啱啱好,清晒成个饭系够晒饱😆

屋企人仲食左个肉酱意粉,但系我唔记得影相😅