2019-05-30
-跟据我嘅非正式统计🔢,呢期唔知点解~~唔同嘅fd 都约我食唔同泰国🇨🇷餐厅。好彩每间都咁好好味。我呢个朋友一入嚟呢间舖头,就话佢细细个👦就已经喺度食,食咗几廿年咁话㖞🤭。泰式炒粉丝($65)好味到🤤🤤, 停唔到口嘅味道。 泰式炒通菜($50)泰式串烧[6串: 鸡 🐔/ 牛🐂 / 猪🐖]($70)如果要我比分嘅, 我会比 1.牛🐂, 2.鸡🐔, 3.猪🐖。 串烧食咗, 食咗唔会系咁灌水🥛。 再点下侧边嘅黄色椰汁, 肉嘅味道咁出👍。蒜蓉🌰法包🥖($25)朋友仔话见到隔离枱叫好香㖞,点都一定要叫个蒜蓉包食。越南滴滴咖啡☕[热]($25)原来呢间都有呢款coffee☕, 好饮嘅当然要再饮多次喇。招牌甜品拼盘($80)拼盘嘅好处,就系样样甜品都可以试啲, 啱哂眼宽肚窄嘅我地。其实食店装修唔使太过花巧, 有时怀旧 + 传统 + 老字号嘅风味亦都得到民心😍。今日系平日都座无虚席就证明到喇😎。呢间舖有哂服务,都无加一,真心觉得好抵🤑!!==========金宝泰国菜馆地址:九龙城衙前塱道25号
泰式炒粉丝($65)
好味到🤤🤤, 停唔到口嘅味道。
泰式炒通菜($50)
泰式串烧[6串: 鸡 🐔/ 牛🐂 / 猪🐖]($70)
再点下侧边嘅黄色椰汁, 肉嘅味道咁出👍。
蒜蓉🌰法包🥖($25)
朋友仔话见到隔离枱叫好香㖞,点都一定要叫个蒜蓉包食。
越南滴滴咖啡☕[热]($25)
原来呢间都有呢款coffee☕, 好饮嘅当然要再饮多次喇。
招牌甜品拼盘($80)
拼盘嘅好处,就系样样甜品都可以试啲, 啱哂眼宽肚窄嘅我地。
呢间舖有哂服务,都无加一,真心觉得好抵🤑!!
==========
金宝泰国菜馆