2022-07-17
要食船面一定会嚟船皇 话晒都系泰国过江龙🇹🇭食材同调味料都由泰国直送 务求做到最正宗嘅风味 多数我都去开铜锣湾店 尖沙咀同大埔都有㗎💛呢度12:00至17:00有lunch set提供 $78拣任何一款船面+饮品+小食 价钱好亲民👍🏻▫️泰式秘制卤水鸡髀船面▪️牛腩+牛肉片+牛肉丸船面首先个牛骨汤底真系不得了 口味浓郁 带少少香叶同药材味 每次我都饮唔停🤤香口嘅猪皮 脆卜卜 鸡髀船面系最近新推出 有卤水鸡髀同炸鸡髀拣🐓卤水鸡髀好大只 肉质好嫩滑 相当入味 另外仲有几件鸡肾 而牛肉船面系我每次必点 同汤底好夹之余 肉嘅品质每次都冇失望🐂除咗金边粉之外 可以拣米粉/河粉或蛋面 小食春卷同单骨泰妹鸡翼 都系我哋嘅例牌😆春卷系网丝春卷 特别松脆 而单骨鸡翼容易食 炸得够干身又脆口 泰式奶茶嘅茶味浓郁又唔太甜 跟餐加$8就有啦 用嚟装奶茶嘅碗都好别致 好有泰国风味
▫️泰式秘制卤水鸡髀船面
▪️牛腩+牛肉片+牛肉丸船面