想系香港寻找地道泰国美食,当然要去九龙城走一转啦。今次想发掘一下新餐厅,揾间从未去过既餐厅帮衬,发掘下另一种新既感觉。行左一阵发现金三角依间餐厅,门面光鲜,就决定去试一试佢啦正式入戏玉讲下食物啦1.泰式炒金边粉 (套餐 包一杯饮品:冻泰式奶茶)金边粉酸酸甜甜,味道一流有层次,炒得好亁食,又够多虾地道泰式奶茶方面,香甜幼滑,茶味浓,唔错2.炸虾饼4件热辣辣既虾饼,香脆可口,虾肉弹牙,外脆内嫩,点埋泰式酸辣酱,系好好嘅配搭3.生菜包肉碎味道好惹味,调味岩岩好,猪肉唔会有好多肥肉,用新鲜生菜夹埋一齐食,好好味4.冬阴功冬天饮碗热辣辣既冬阴功,好暖身暖胃,汤底味道浓郁,酸辣度合适,味道一流,而且汤料仲有好多菇同虾,份量十足,绝不戏场5.串烧 (鸡软骨&猪肉)猪肉腌得好入味,加上串烧酱汁,正!出面好少泰国餐厅食到鸡软骨串烧,而且味道亦相当唔错6.青柠梳打友人表示好够青柠味,酸甜度适中,食完辣野饮返啖,最好不过金三角餐厅由泰国人主理,虽然只系一间小店,但味道水准绝对唔惹少食物地道好味又够火喉,价钱经济又实惠,服务殷勤又有礼,绝对会回头帮衬

正式入戏玉讲下食物啦

1.泰式炒金边粉 (套餐 包一杯饮品:冻泰式奶茶)

金边粉酸酸甜甜,味道一流有层次,炒得好亁食,又够多虾

地道泰式奶茶方面,香甜幼滑,茶味浓,唔错

2.炸虾饼4件

3.生菜包

4.冬阴功

5.串烧 (鸡软骨&猪肉)

猪肉腌得好入味,加上串烧酱汁,正!

出面好少泰国餐厅食到鸡软骨串烧,而且味道亦相当唔错

6.青柠梳打

友人表示好够青柠味,酸甜度适中,食完辣野饮返啖,最好不过

2021-01-19
  • 冬阴功