2022-08-24 171 浏览
尖沙咀Granville food square汇聚了各国嘅美食,而且开张已有一段时间,今日同朋友行开尖沙咀决定嚟一探究竟。我哋今次拣咗系由英国过嚟嘅地道炸鱼薯条。听讲呢间位于英国嘅总店非常有名,深受当地人欢迎。炸鳕鱼薯条12oz一上枱就已经比佢个份量吓亲,成只手臂咁长嘅鳕鱼柳炸到金黄香脆,内里嘅鱼肉依然保持鲜嫩,可能系因为用咗鳕鱼,肉质更为结实,唔会话一切开就散晒。除咗经典嘅他他酱同茄汁之外,仲有三款各具风味嘅秘制酱汁,分别系咖喱酱、青豆酱同牛肉酱。个人比较喜欢咖哩酱,香而不辣,青豆酱唔系个个人识欣赏,但绝对无草青味嘅感觉。鸡肉蘑菇批个批外层系酥皮整成,切开有丰富嘅蘑菇同鸡肉,有啲似巨型版嘅鸡批,够晒饱肚。饮品方面试咗两只英国当地嘅汽水,一只系杂莓味,而另一只就系菠萝西柚味,饮落都几fruity夏天饮够晒清爽。餐牌中更标明所有食材100%由英国入口,够晒正宗正统。

炸鳕鱼薯条12oz

鸡肉蘑菇批

餐牌中更标明所有食材100%由英国入口,够晒正宗正统。