2023-04-19 2579 浏览
铜锣湾分店未开之前都会特登去海港城分店度食,想食酸菜鱼麻辣香锅,但系又同事想坐得舒服,可以拣嘅选择其实唔多,所以姚姚一直都系我嘅不二之选原来已经转咗做电子落单,其实都几方便,一眼望晒可以拣啲咩配菜,自己揿更方便🤭第一次试麻辣香锅,见到有巴掌牛肉,好似好特别咁,即刻试吓先!由第一次食姚姚就好钟意食佢嘅腊味炒饭,佢同出面嘅腊味炒饭做得咁好嘅系除咗粒粒分明,佢嘅腊味份量真系冇欺场😛 同时有足够嘅香葱,平时好少食饭嘅我都起码食一碗先满足🤡🤡虽然今次冇食酸菜鱼,但系都忍唔住要食油炸鬼,应该系佢哋搓嘅面团落咗少少糯米粉?食落去嘅口感同一般粥店嘅唔一样,多一份烟靭嘅口感,就算唔浸酸菜鱼嘅汤都好好味🤭🤭终于到主角出场!之前食麻辣干锅通常都系去厚福街𠮶间,但系𠮶间每次都系好多好多辣椒,辣椒仲多过啲𩠌😂😂😂今次都系order得比较多配菜,但真系可以见到辣椒同食物嘅比例系正常啲无论食麻辣香锅定系酸菜鱼都唔少得薯粉!第一次喺度自己电子落单,记得嗌少盐少油,但系唔记得咗小辣,辣得滞,不过都好过瘾好惹味!如果有朋友唔系好食到辣嘅话,建议都系少少辣或者少辣最好🤭

香港头条

麻辣香锅

无论食麻辣香锅定系酸菜鱼都唔少得薯粉!

2023-02-21
香港头条