2017-06-01
男朋友今日带我去左食黎左呢间餐厅,最近系ig见到人post左间咖啡屋餐厅,睇落环境同野食都唔错,于是就去左试下。Waiter俾左menus我地,食物选择算多,不过本人就有选择困难,男朋友就咩都无所谓(其实系唔想谂😒)禁简个二人套餐就arm晒我地啦🤗🤗有餐包+沙律+主菜X2+甜品+特饮。不过上菜时间唔算快,waiter都一早介绍定几款游戏俾我地边玩边等,本人唔钟意玩游戏既都觉得d游戏系几好玩,同男朋友又可以多d交流,好过净系扫部电话啰😄饮品黎先,分别系鲜橙汁同咖啡屋推介既菠萝杂,橙汁就无咩特别,不过杯菠萝杂几好饮,味道5太甜,几清新。之后就上芝士蒜蓉包同凯萨沙拉,芝士蒜蓉包既芝士几正,不过我觉得面包有d硬;凯萨沙拉既生菜同沙律酱份量夹得armarm好,唔太腻或太淡。终于都到主菜喇🤤首先出场系茄汁蘑菇烟肉意粉,好大碟😂,味道好彩唔系太酸,仲几香🤤,蘑菇同烟肉都算多。跟住出场就系我比较期待既猪仔骨,事关本人好钟意吃猪仔骨,去好多餐厅见到佢实会点佢黎食既,同埋呢间咖啡屋有几个大奖杯放左系玻璃柜,就系呢味猪仔骨得既奖,好似好犀利!😀我要开动喇,虽然猪仔骨既份量就唔算大份,但吃落口d猪肉都几林,好
整体来说呢间餐厅唔错,有得食又有得玩👍🏻