本来想去云泉仙馆,行错左,来左蓬瀛仙馆,真系错有错著,呢间仲好味过云泉!火车B出口,已经有指示,行左5分钟,蓬瀛仙馆已经系眼前,沿楼梯上系左手边有个饭堂,再上一层,已经嗅到好香的斋菜飘逸,真系好想快D去试下!因为得2个人,都唔会叫好多野吃,但饭堂真系好细心,佢有2人的套餐,都有3个小菜,都系$120,咁平,但好多人来吃,坐系有冷气的房吃斋,真系好凉快,白饭,白粥任食,D白粥仲有果皮,好好味!5分钟左右,已经有菜上,素鸭拼春卷 - 素鸭好鲜甜,春卷外脆内甜,D萝卜丝好甜,仲好吃过D酒楼春卷,就连我老公唔吃春卷,都吃左3大旧,可想而知,真系好掂!豆豉炒素螺: 素螺好爽,三色灯笼椒一齐炒,上碟好Colourful,好入味,呢个一定要推介! 炒罗汉斋:菜心底,菇类雪耳云耳木耳等的食材,好足料!2个人仲话太多吃唔哂,点知太好吃,一阵就吃哂啦,仲吃左3碗粥,真系好好味!

再上一层,已经嗅到好香的斋菜飘逸,真系好想快D去试下!

5分钟左右,已经有菜上,

素鸭拼春卷

可想而知,真系好掂!

炒罗汉斋:菜心底,菇类雪耳云耳木耳等的食材,好足料!

2010-05-23
  • 素鸭拼春卷