听讲佢好似八月折埋,今日瞓醒,同老婆阿仔去又一城行咗阵,去完反斗城买Pokémon 卡(大家小心佢哋啲价钱牌好fake),之后去佢度食饭,1745已经排到去前面雪糕档位置(反而雪糕档鬼影都无只),排咗差唔多35+分钟就入座,其实佢若然一早开埋另一边就应该唔使等咁耐⋯🙄坐低叫咗3 dishes set for 2同2 dishes set for 1,首先例牌红白汤上枱,不过唔知系咪好耐无帮衬,啲红汤争咗少少⋯之后系沙律上枱,三文鱼沙律一般⋯⋯🙄阿仔个牛柳鹅肝上枱(叫七成但切开得五至六成)之后老婆叫嘅猪胺上枱,一般⋯无乜juicy 都少少干咗啲之后到我只西冷上枱,件牛七成似九成🙄但系,点解以前上sauce 唔系用胶兜,点解而家要咁上🤔🤔🤔Side bet 咗个「香蕉船」打算比阿仔(呢啲童年时代算系高级贵价嘢),望落去以为朱古力,「混妮娜」同士多也李雪糕,但系一叉落去入口⋯⋯喂!点解亚视嚟嘅🙄🙄🙄,原本系咖啡豆腐同红豆味雪糕,不过话时话,个咖啡味几正同有碎nuts几好⋯⋯把遮啲童年回忆返晒嚟,阿仔都玩咗阵始终三年几疫情过后,好话唔好听句,真系靠北水内循就救到香港⋯ X X X X啦⋯⋯始终

之后系沙律上枱,三文鱼沙律一般⋯⋯🙄

阿仔个牛柳鹅肝上枱(叫七成但切开得五至六成)

之后老婆叫嘅猪胺上枱,一般⋯无乜juicy 都少少干咗啲

之后到我只西冷上枱,件牛七成似九成🙄

把遮啲童年回忆返晒嚟,阿仔都玩咗阵

始终都好似廿几年始终有啲回忆同觉得少少可惜嘅

2023-06-25